Agolli: Edhe dhëmbët zihen me gjuhën dhe bashkë rrinë!

Thënie nga Dritëro Agolli:

-Nëse njeriu nuk ndjen as kënaqësi, as dhimbje; nëse nuk ndjen as gaz, as hidhërim, as shpresë, një gjë po jua them me ndershmëri dhe bindje, lëreni të vdesë.

-Ka fjalë që qajnë dhe lotë që flasin.

-Për të gjetur miqësinë e vërtetë kapërcehet lumi, për të gjetur dashurinë e vërtetë deti.

– Dashuria është një libër që e lexojnë të gjithë, por të paktë janë ata që arrijnë deri në faqen e fundit.

-Vetëm gjuha e muzikës, verës dhe dashurisë nuk ka nevojë të përkthehet./ ObserverKult