Aleksandër Gjoka: Koha pa ne mbeti e ngratë… (teksti dhe kënga)

Sytë e tu i ndesha këtë natë,
tek eci vetëm në mërzi,
vallë a do më prisje prapë
e me veten time ndjej çudi.

Koha pa ne mbeti e ngratë,
unë i pafat në dashuri,
sa kujtime kthehen pas,
a më sjell ndërmendje ti tani.

Jo si harroj unë ata sy
që më ndiqnin në çdo çast
e çdo moment,
s’kam harruar puthjet mjaltë
dhe pse fshehur ne i lamë
diku atje.

Hej të thërras e të mendojë,
ndaj të lutem sot afrohu të takojë.
Ndonëse vitet ikin shpejt,
përse na ndanë,
përse na ndanë!