Aleksandër Gjoka & Kujtim Prodani: Ti o motër… (teksti dhe kënga)

Dallëndyshet përgatiteshin t’shtegtojnë n’tjera vende
Dhe ti o motër për të vajtur në folezën tënde.
Do kthehen dallëndyshet bashkë me pranverën.
Ashtu siç vjen ti motër tek folezë e vjetër.

Folezë e vjetër, të re e bën cicërimi
Cicërojnë zogjtë e tu, lule gëzimi
Megjithëse motra u bë nënë me fëmijë
Zemra për vëllezërit hapur gjithnjë rri.

LEXO EDHE: Aleksandër Gjoka: Ti, gjithnjë në mendje më rri (teksti dhe kënga)