Anjeza Shahini: Në shkollën e lotëve jam nxënësja më e mirë…(teksti dhe kënga)

Mirëmëngjes trishtimi m’thotë
a qenkam unë e vetmja në k’të botë
që dritaren lanë me lot
të gjitha jan take e vetëm unë jam tok
pse në shkollën e lotëve
vetëm unë se kam vështirë
mu aty jam nxënësja më e mirë…

Shiko, shiko, shiko, në çka më shndërrove dashurinë,
shiko, shiko, me hije që përcjell e shkatërrove ti,
shiko, shiko, unë dua të rrëqethem dua si dikur të jem,
por më nuk të gëzohem, asgjë s’është e njëjtë.
shiko sa kot mundohem ditët më të mira t’më vijnë
në shkollën e trishtimit, jam nxënësja më e mirë.

Djersë e ftohtë më përkëdhel, e plaga ime më as gjak nuk rrjedh,
në shishe t’vogla jetën pi, pikë për pike, prej kur shkove ti,
a do të bëhem edhe unë dashuria e dikujt,
a ujdhesë trishtimi do të mbetem unë.

Shiko, shiko, shiko, në çka më shëndërrove dashurinë,
shiko, shiko, me hije që përcjell e shkatërrove ti,
shiko, shiko, unë dua të rrëqethem dua si dikur të jem,
por më nuk të gëzohem, asgjë s’është e njëjtë.
shiko sa kot mundohem ditët më të mira t’më vijnë
në shkollën e trishtimit, jam nxënësja më e mirë.