Anthony Hopkins: Lërini të shkojnë njerëzit që nuk janë gati t’ju duan…

Nga Anthony Hopkins

 “Lërini të shkojnë njerëzit që nuk janë gati t’ju duan. Mos e zgjatni bisedën me njerëz që nuk duan të ndryshojnë. Shmangiuni njerëzve që nuk kanë asnjë interes ndaj pranisë tuaj.

Nëse filloni të luftoni për një jetë të gëzuar, interes dhe përkushtim, jo të gjithë do të jenë gati t’ju mbështesin.

Nëse nuk ju pranojnë, ju kthejnë shpinën, ju braktisin apo ju fyejnë, për kohën dhe kujdesin që ju u kushtoni, mos vazhdoni t’ua ofroni më kohën, energjinë dhe jetën tuaj. E vërteta është se ju nuk jeni për të gjithë dhe jo të gjithë janë për ju.

Kjo është ajo që e bën kaq të veçantë rastin, kur gjen njerëz, me të cilët miqësia ose dashuria ju shpërblehet.

…..Nuk është detyra juaj të ekzistoni për njerëzit dhe t’u jepni atyre jetën tuaj!…Vendimi për t’u distancuar nga njerëzit e dëmshëm do t’ju kthejë dashurinë, vlerën, lumturinë dhe mbrojtjen që meritoni”.

Përktheu: Bajram Karabolli

ObserverKult


Lexo edhe:

HOPKINS: MOS I MERRNI GJËRAT AQ SERIOZISHT, KJO E BËN MË TË LEHTË JETËN

Fundvitin e shkuar mbushi 83-vjeç, por mbetet po aq i zënë me punë sa dikur. I lindur në Margam të Uellsit në vitin 1937, Anthony Hopkins u punësua në Teatrin Kombëtar Mbretëror në Londër nga Laurence Olivier në vitin 1965. Më pas pati një karrierë brilante në kinematografi. I nominuar plot 4 herë, Hopkins fitoi çmimin “Oscar” për rolin e tij në filmin e vitit 1992 “Heshtja e qengjave”. Ai bisedoi me ne mbi kurthet e famës, kolegët arrogantë, muzikën, dhe hobet e tij të tjera.

Sir Anthony, si reagoni kur njerëzit ju quajnë një legjendë e gjallë e kinemasë?

Ndihem realisht në siklet, dhe u them që të më drejtohen thjesht Toni. Unë nuk jam një legjendë. Jam thjesht një djalë që kam pasur shumë fat në jetë.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult