Ardian Rrusta: Jam ai lyps, jam ai mbret (teksti dhe kënga)

Thonë lindja është vetëm dënim
dhe se vdekja është fillim
thon sexi është krim
edhe jeta trillim
e dashuria mashtrim

Në pranverë ne u njoftuam
gjatë tërë verës ne nuk u pamë
në vjeshtë u afruam dhe u bashkuam
dhe në dimër u ndamë

Jam ai lyps s’jam ai mbret
jam ai që dashuri pret
çdo stinë e çdo vjet për ditë e për net
jam ai qe emrin t’a thërret.

E sot unë pi e dehem,
e nisem e kthehem,
kujtimet përditë më trazojnë.
Sot përkulem e ngritem e falem e shitem,
e shumëherë më huazojnë.


Kënga që unë këndoj,
lus Zotin ty mos të lëndoj,
unë u linda për ty ti u linde për mu,
unë pa ty nuk muj me jetu.

Në vehte fëmisë i buron,
këngë e re që në mua gufon,
lulet lulëzojnë e zogjtë fluturojnë
Së bashku me mua këndojnë.

Jam ai lyps s’jam ai mbret
jam ai që dashuri pret
çdo stinë e çdo vjet për ditë e për net
jam ai qe emrin t’a thërret.

E sot unë pi e dehem,
e nisem e kthehem,
kujtimet përditë më trazojnë.
Sot përkulem e ngritem e falem e shitem,
e shumëherë më huazojnë.