Asaman, o trëndafili çelës…(teksti dhe kënga)

Akustika: Asaman o trëndafili çelës

Asaman o trëndafili çelës
ky bilbili po këndon,
Dhe vajza si lule pranverës
këngën tënde po ndigjon.

Amani, amani
shokë mos më ngani,
se më dogji xhani
n’bukurinë e saj.

Zemra seç më gzoi
kur ajo m’shikoi
zemra ç’mu bë mal,
nga bukuria e saj.

Në një bahçe me zymbyla
dalin vajzat në jeshil,
O qënka veshur me të bardha
zëri i saj porsi bilbil.

Amani, amani
shokë mos më ngani
se më dogji xhani
n’bukurinë e saj.

Zemra seç më gzoi
kur ajo m’shikoi,
zemra ç’mu bë mal
nga bukuria e saj.

ObserverKult


Marsel Lela

Lexo edhe:

MARSEL LELA: MBUSHMA GOTËN, TRËNDAFILI IM!

Mbushma gotën
Trëndafili im.
Mbushma, veç jo me trishtim,
Se poshtë syve
Kam një rrëke lotësh
Që do të frynin oqeanet.
Mbushma gotën
Hëna ime.
Mbushma me dritë argjendore
Se shpirti mu ngroh,
E befas ndihem një ujk i etur për plagë.

Mbushma
Edhe me plagë në daç.
Shkule atë heshtë
Prej brinjës së Krishtit
Dhe ngulma në kraharor,
Të shohësh gjakun
E shqetësuar.

Mbushma gotën
E vogla ime
Dhe si Gabriel Selaja
Mos pyet:
Jemi të lumtur a s’jemi?
Lumturia nuk gjendet
Tek vështrimet ëmbëlcakë
Të syve melankolikë,
Ku fshihet një det i vdekur
Lotësh të pashpresë,
E as në fjalët e sheqerosura
Të dashuriçkave diabetike..

Poezinë e plotë e gjeni KËTU