Të dua sepse më dhe dashurinë- e dua dashurinë sepse ma dhe ti

ObserverKult ju sjell disa thënie për dashurinë nga autorë të ndryshëm:

Kush vjen për mirë troket në derë; kush dashuron, derën e gjen të hapur./Tagora

Dashuria i ka ligjet e veta të zhvillimit, stinët e veta jetësore si lulja, jeta e njeriut.
Ajo ka pranverën e hershme, verën e nxehtë dhe, pas tyre, vjeshtën e cila për disa është e nxehtë, e ndritshme dhe frytdhënëse, ndërsa për disa të tjerë e ftohtë, e zymtë dhe e mjerë./Bjelinski

Nuk është vështirë të dashurosh, vështirë është ta shprehësh atë./Myse

Më duket se mund të dashurojnë shumë vetëm ata që dinë dhe të urrejnë shumë. /Cezari

Të dua sepse më dhe dashurinë. E dua dashurinë sepse ma dhe ti./Bodleri

Nga gjithë pasionet, dashuria është më e fuqishmja, ajo në të njëjtën kohë sulmon zemrën, kokën dhe vetëdijen./Volteri

Pas dashurisë nuk ka gjë tjetër, veç vdekjes. /Immanuel Kant

ObserverKult