Bujar Qamili: Sa e amël asht’ dashnija (Teksti dhe kënga)

Sa e amël asht’ dashnija
unë atë moj ta kam thanë

Ti m’i din hallet e mija,
prandaj zemrën ta kom dhanë

Sa merak jom ba për ty
kur të shoh moj si përherë

Me le pa gjumë, më le pa mbyll sy
e drandafile mbush me erë

Kur tëe pashë moj tuj kalue,
mendja seç më rrin te ti

Oh jom djeg, jom përvlu,
si t’ja baj hallin s’e dij.