Camus: Ti ke nevojë të marrësh frymë…

Albert Camus:

“Gjej kuptimin. Ndaje melankolinë nga trishtimi. Dil për një xhiro. Nuk ka pse të jetë shëtitje romantike në park, pranvera është në çastin e saj më spektakolar.
Lulet, aromat dhe pamjet e shkëlqyera poetike do të të rrëshqasin lehtësisht në një tjetër botë. S’ka pse të jetë një shëtitje nga ato ku zbulohen misteret e jetës dhe gjërat që asnjë tru tjetër nuk arriti t’i gjejë.
Mos ki frikë të rrish vetëm. Gjen apo nuk gjen kuptim s’ka rëndësi, por “vidh” pak kohë dhe jepja bujarisht, vetëm vetes tënde.
Kërko intimitet dhe vetmi.
Kjo nuk të bën asocial dhe as nuk do të thotë se po braktis botën.
Ti ke nevojë të marrësh frymë.
Dhe ke nevojë, thjesht të jesh.”

ObserverKult