Mjerë ai njeri që nuk ka mësuar të shpresojë e të dashurojë

faji im mos zemrën musa vyshka
Foto ilustrim

ObserverKult ua sjell disa thënie të shkrimtarit polak, Joseph Conrad:

Forca e një njeriu është vetëm një ngjarje e rastësishme që rrjedh nga dobësia e një tjetri.

Përveçse nga miqtë, njeriu mund të gjykohet edhe nga armiqtë që ka.

Rrugët që shpien në plotësimin e dëshirave të zemrës, janë të gjitha të gjata.

Të mira apo të këqija, të rëndësishme apo jo, gjërat ndodhin vetëm rastësisht.

Është tipike e njeriut të papërvojë, të mos besojë në fat.

Sa më inteligjent të jetë njeriu, aq më pak i beson absurdit.

E vërteta mund të jetë edhe më e ashpër se karikatura.

Mjerë ai njeri, zemra e të cilit, që në rini nuk ka mësuar të shpresojë, të dashurojë dhe të ketë besim tek jeta.

ObserverKult

————-

Lexo edhe:

BLACK: DËGJOJE TRUPIN TËND DHE RESPEKTOJE…