Çun Lajçi: Edhe nji natë

Pak dhimbje m’ia shtove kësaj nate
pak natës që shkoi
dhe s’di
netët që do t’vinë çka do t’me sjellin
terr a dritë
n’sytë e errun vitësh
t’etun për nji trohë dashni
Eh
larg paskemi shkua edhe me ket rrajë
që helmohet n’farën tonë
moj ara shterpë
m’thuej
kuj me i thanë natën e mirë
bimës që helmohet
a ty që s’pjellohesh ma