Dëshmi lufte (+18), Rrëfimi për Leotrimin 7 vjeçar, që u vra nga forcat serbe

Leotrimi më ka thirrë: ‘Oj nanë, kqyr se edhe unë kam diçka në bark, jam sëmutë prej barku’, kur ja kam hjek teshat ia kam parë se ju kish çky barku dhe i kishin ra zorrët.
Ja kam qit xhemperin me ia mbulu, më ka thënë: “Ma nanë, mos m’prek, se po më dhem shumë ”
Në Gradicë pas dhënies së ndihmës mjekësore djali nuk arriti të jetonte më shumë se tri orë. Djalin 7 vjeçar e kemi varrosë në Gradicë, se nuk kemi mundur ta sjellim në Rezallë për ta varrosur”.. rrëfen nënë Shukrije Ahmeti nga Rezalla e Drenicës, për ngjarjet e 5 marsit 1998.

*në foto Leotrimi i vrarë nga forcat serbe.

ObserverKult