Dostojevski: Duhet të dashurosh jetën…Duhet të dashurosh jetën më shumë sesa dashuron kuptimin tënd për të, ka thënë Dostojevski…
ObserverKult ju sjell edhe disa thënie të tjera të zgjedhura të shkrimtarit të madh.

Duhet të dashurosh jetën më shumë sesa dashuron kuptimin tënd për të, ka thënë Dostojevski…

Të bëjnë një hap përpara, të hapin dyert e një bote të re… ja këtë kanë frikë njerëzit më shumë.

Nuk ka kënaqësi më të madhe për një nënë, sesa të shohë për herë të parë një buzëqeshje në buzët e fëmijës së saj.

Kurrë nuk do të arrish në destinacionin tënd nëse ndalon dhe hedh gurë tek çdo qen që leh.

Nuk ka asgjë më afër hyjnores se të dashurosh.

Lumturia nuk qëndron tek të qënit i lumtur, por tek arritjet e tua.

Kur ndalon së lexuari libra, ndalon së menduari.

Lumturia nuk vjen nga rehatitë meskine, por arrihet nga vuajtjet.

Dua të kem një njeri me të cilin mund të flas për çdo gjë, ashtu siç mund të flas edhe me veten time./ObserverKult

Lexo më shumë:

DOSTOJEVSKI: NJERIU NGJITET NË LARTËSI VETËM PËRMES VUAJTJEVE