Ermira Babaliu: O mos mu dëshpëro ti, o mos mu hidhëro (teksti dhe kënga)

Më thanë se të panë ty,
të panë duke lotuar.
Më thanë se të panë ty,
të panë duke lotuar.

Më mirë të qajë unë për ty,
sesa tinë për mua.
Më mirë të qajë unë për ty,
sesa tinë për mua.

O mos mu dëshpëro ti,
o mos mu hidhëro.
O mos mu dëshpëro ti,
o mos mu hidhëro.

Arapkë moj, syzeskë moj,
sa fort të dashuroj.
Arapkë moj, syzeskë moj,
sa fort të dashuroj.

Më thanë se vadisje ti
një kopsht me jargavane.
Më thanë se vadisje ti
një kopsht me jargavane.

Këputma një e falma mu,
aman ç’më dogje xhanë.
Këputma një e falma mu,
aman ç’më dogje xhanë.

O mos mu dëshpëro ti,
o mos mu hidhëro.
O mos mu dëshpëro ti,
o mos mu hidhëro.

Arapkë moj, syzeskë moj,
sa fort të dashuroj.
Arapkë moj, syzeskë moj,
sa fort të dashuroj.

===========================

LEXO EDHE: ERMIRA BABALIU: DO T’KUJTOJ PËRHERË… (TEKSTI DHE KËNGA)

DO T’KUJTOJ PËRHERË… INTEPRETON ERMIRA BABALIU

Një ditë t’bukur majit ty t’hetova,
mshehë nder gema t’shpeshta tek nji lule,
plot me andje n’zemër të kundrova,
deri sa nji ditë n’dorë mu përkule.

Por tashma je vyshkë per mue s’ke vlerë,
fletë e tueja per mue ma s’kan erë,
nuk je lulja e bukur e ditës majit,
por je lulja n’zemër time’ e vajit.

Ishe ti ma e mira ndër të tjera,
lule’ bukur e vogel plot ngjyra,
pse fletë tueja lule’ i treti era,
pse kaq shpejt n’pranverë ty t’ka ndrrue fëtyra.

Por tashma je vyshkë per mue s’ke vlerë,
fletë e tueja per mue ma s’kan erë,
nuk je lulja e bukur e ditës majit,
por je lulja n’zemër time’ e vajit.

Do t’kujtoj përherë moj lule vyshkun,
ndonse gjindem larg tashma prej teje,
Veç per ty do t’vuej n’zemër tuj heshtun,
pse kujtim gjithmonë jeton pranë meje.

Por tashma je vyshkë per mue s’ke vlerë,
fletë e tueja per mue ma s’kan erë,
nuk je lulja e bukur e ditës majit,
por je lulja n’zemër time’ e vajit.