Hopkins: Lërini të ikin ata që s’ju duan, mos u jepni shans’ atyre që s’e meritojnë!

Nga Anthony Hopkins

Lërini të ikin njerëzit që nuk janë të gatshëm t’ju duan. Kjo është gjëja më e vështirë që do të duhet të bëni në jetën tuaj dhe gjithashtu do të jetë gjëja më e rëndësishme.

Ndaloni bisedat e vështira me njerëz që nuk duan të ndryshojnë.
Ndaloni së prezantuari veten tek njerëzit që nuk kanë interes për praninë tuaj.
E di që instinkti juaj është të bëni më të mirën tuaj për t’u vlerësuar nga ata që ju rrethojnë, por është një impuls që ju vjedh kohën, energjinë, shëndetin mendor dhe fizik.

Kur të filloni të përpiqeni për një jetë me gëzim, interes dhe përkushtim, jo ​​të gjithë do të jenë të gatshëm t’ju ndjekin në atë vend.

Kjo nuk do të thotë që ju duhet të ndryshoni kush jeni, do të thotë që ju duhet të lini të lirë njerëzit që nuk janë të gatshëm t’ju shoqërojnë.

Nëse jeni të përjashtuar, fyer, harruar ose injoruar nga njerëzit të cilëve u kushtoni kohën tuaj, nuk po i bëni një nder vetes duke vazhduar t’u ofroni atyre energjinë dhe jetën tuaj.

E vërteta është, ju nuk jeni për të gjithë dhe jo të gjithë janë për ju.

Kjo është ajo që e bën kaq të veçantë takimin me njerëzit me të cilët keni miqësi të përbashkët ose dashuri.

Ju do ta dini se sa e çmuar është sepse keni provuar atë që nuk është.
Sa më shumë kohë të kaloni duke u përpjekur të bëni dikë që t’ju dojë që nuk mundet, aq më shumë kohë humb duke privuar veten nga mundësia e asaj lidhjeje me dikë tjetër.
Ka miliarda njerëz në këtë planet dhe shumë prej tyre do t’ju takojnë, në nivelin tuaj të interesit dhe angazhimit.

Sa më shumë të përfshiheni me njerëz që ju përdorin si jastëk, mundësi për sfond ose terapist për shërimin e tyre emocional, aq më shumë largoheni nga komuniteti që dëshironi.

Ndoshta nëse pushoni të prezantoni veten, ata nuk do t’ju kërkojnë.

Ndoshta nëse pushoni së provuari, marrëdhënia do të marrë fund. Ndoshta nëse ndaloni të shkruani, telefoni juaj do të mbetet i errët për javë të tëra.

Kjo nuk do të thotë që e prishët marrëdhënien, do të thotë se e vetmja gjë që e mbajti atë ishte energjia që vetëm ju i dhatë për ta mbajtur atë.
Kjo nuk është dashuri, është lidhje.
Po dëshiron t’u japë një shans atyre që nuk e meritojnë atë!
Gjëja më e çmuar që keni në jetën tuaj është koha dhe energjia juaj, pasi që të dyja janë të kufizuara.
Ajo që ju i kushtoni kohë dhe energji do të përcaktojë ekzistencën tuaj.

Kur e kuptoni këtë, ju filloni të kuptoni pse jeni kaq të shqetësuar kur kaloni kohë me njerëz, në aktivitete, vende ose situata që nuk ju përshtaten.

Ju do të filloni të kuptoni se gjëja më e rëndësishme që mund të bëni për veten tuaj dhe të gjithë rreth jush është të mbroni energjinë tuaj më ashpër se çdo gjë tjetër.

Bëni jetën tuaj një strehë të sigurt, ku lejohen vetëm njerëzit “në përputhje” me ju. Ju nuk jeni përgjegjës për të kursyer askënd.

Ju nuk jeni përgjegjës për t’i bindur ata të përmirësohen. Nuk është puna juaj të ekzistoni për njerëzit dhe t’u jepni atyre jetën tuaj!
Sepse nëse ndiheni keq, nëse ndiheni të detyruar, do të jeni rrënja e të gjitha problemeve tuaja për shkak të këmbënguljes tuaj, duke u frikësuar se ato nuk do t’ju kthejnë favoret që ju keni dhënë.

Obligim është detyrimi juaj i vetëm të kuptoni se jeni zot i fatit tuaj dhe të pranoni dashurinë që mendoni se e meritoni.
Vendosni që ju meritoni miqësi të vërtetë, angazhim të vërtetë dhe dashuri të plotë me njerëz të shëndetshëm, të prosperuar. Pra, prisni dhe shikoni se sa gjithçka fillon të ndryshojë.

ObserverKult


Lexo edhe:

ANTHONY HOPKINS: LËRINI TË SHKOJNË NJERËZIT QË NUK JANË GATI T’JU DUAN…

Nga Anthony Hopkins

 “Lërini të shkojnë njerëzit që nuk janë gati t’ju duan. Mos e zgjatni bisedën me njerëz që nuk duan të ndryshojnë.

Shmangiuni njerëzve që nuk kanë asnjë interes ndaj pranisë tuaj.

Nëse filloni të luftoni për një jetë të gëzuar, interes dhe përkushtim, jo të gjithë do të jenë gati t’ju mbështesin.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult