Janis Ricos: Greqinë mos e vajto

Ti kurrë Greqinë mos e vajto, se mu kur bën të bjerë
me kamën ngulur thellë në eshtër, me litar në zverk,

Ja tek po ngrihet përsëri, e rreptë edhe kreshnike,
dhe me fushnjën e diellit përbindëshin e shfaros

Përktheu nga greqishtja: Romeo Çollaku