Jemi lindur për të dashuruar: Dashuria është një sëmundje e pashmangshme…

ObserverKult ua sjell disa thënie të shkrimtarit britanik, Benjamin Disraeli:

Magjia e dashurisë së parë qëndron në faktin se nuk e dimë që mund të mbarojë.

Jemi lindur për të dashuruar: ky është parimi i ekzistencës dhe qëllimi i saj i vetëm.

Dashuria është një sëmundje e pashmangshme, përveçse ngjitëse.

Nëse do të pushtosh zemrën e ndokujt, lejo të të përgënjeshtrojnë.

Gjëja e parë në jetë është të dish të shfrytëzosh mundësitë. Gjëja e dytë është të kuptosh kur duhet hequr dorë.

Rrallëherë ndodh ajo që presim, ndërsa ajo që më pak presim nuk resht së ndodhuri.

ObserverKult