Kejsi Tola: Po ku ka si ti o Shqipëria ime (teksti dhe kënga)

E i fortë po shndrit ai diell
dhe burimi këngët lugjeve i përcjell.
E i fortë po ngroh ky diell
edhe trimat nëpër mend mi sjell
mi përkdhel.

Nga ky diell i kohës sime
shndrisin shekujt në agime
dhe naganti i shqiptarit zjarr flakëron!

Po ku ka si ti o Shqipëria ime
o fisnikja përmbi gur.
Rrjedh në këngë e ligjërime
ballëlarta me flamur!

E i fortë po bien ai tel
dhe lahuta tingujt mi çon larg
i përcjell.
E flakë po nxjerr ai tel
edhe trimat nëpër mend mi sjell
m’i përkdhel.

Nga ky zë i tokës sime
flasin shekujt me gjëmime
edhe krisma e shqiptarit rrjedh
brez më brez.

Po ku ka si ti o Shqipëria ime
o fisnikja përmbi gur.
Rrjedh në këngë e ligjërime
ballëlarta me flamur!