Krenare që pastroj b…

Sot e dëgjova sërish “ajo u pastron b… njerëzve”. S’është hera e parë e besoj as e fundit. Por mendoj se duhet t’i them nja dy fjalë botës për punën time dhe se jam krenare që e bëj këtë punë.

Po, zonja e zotërinj, jam krenare që u pastroj b…., u pres thonjtë, i laj, ndërroj, ushqej dhe kujdesem për njerëz dhe e theksoj NJERËZ, që nuk mund ta bëjnë vetë dhe që kanë nevojë për ndihmë.

Por le ta përmbledhim këtë “larje b…”
Më kanë ardhur në majë të hundës konotacionet negative të kësaj shprehjeje që lidhet ngushtë me punën që bëj.

Është e qartë tashmë se jo të gjithë jemi të zotë në gjithçka. Për shembull, nuk mund të punoja në diçka që më detyron t’i gënjej njerëzit si avokate apo diçka e tillë.

E megjithatë ai është një profesion shumë i vlerësuar në të kundërt me profesionin tim i cili vlerësohet si ndër më të ulëtit e të përçmuarit.

Epo, të nderuar komentues të facebook, e di se shumica prej jush nuk keni patur asnjëherë nevojë që t’ua pastrojë dikush b…. dhe uroj që të mos keni nevojë asnjëherë.

Por, nëse një ditë, ndodh që të keni nevojë, unë dhe kolegët e mi do të jemi ata që do t’ju ndihmojnë që të keni një jetë sa më të mirë të mundshme, me përkushtim dhe respekt.

Vendoseni vetë se cila punë është e rëndësishme, por ju lutem mos përdorni më shprehjen “larje b…” me përçmim, sepse, ndoshta një ditë dikush duhet ta bëjë këtë për ju dhe besomëni do t’i jeni mirënjohës.

Nga: (Web)

————————————————————–


LEXO EDHE: ÇDO RRUDHË IMJA ËSHTË NJË RRAHJE E ZEMRËS SIME…

Kam rrudha.
Pashë veten në pasqyrë dhe zbulova se kam shumë rrudha rreth syve, rreth gojës dhe në ballë.
Kam rrudha sepse kam pasur miq dhe kemi qeshur shumë, aq shumë sa na kanë dalë lot prej sysh.
Kam njohur dashurinë dhe kam shtydhur nga sytë gëzimin.

TEKSTIN E PLOTË MUND TA LEXONI KËTU