Kush ishte Thoma Turtulli që i dhuroi Korçës bibliotekën, kinemanë, liceun dhe spitalin

Dikur e njihnin të gjithë. Sot pak njerëz në Korçë e jashtë saj dinë për të. Ai ishte një nga filantropët më të mëdhenj që ka nxjerrë kombi shqiptar, shembull që duhet ndjekur edhe sot nga kushdo. Nga Vangjel Simaku Ishte bamirësi që i dhuroi Korçës, qytetit më të kulturuar të Shqipërisë: bibliotekën, kinemanë, liceun, … Continue reading Kush ishte Thoma Turtulli që i dhuroi Korçës bibliotekën, kinemanë, liceun dhe spitalin