Leonard Cohen, letër për gruan e tij pak para vdekjes

@Leonard Cohen

Letra e këngëtarit dhe poetit Leonard Cohen drejtuar muzës së tij, dashurisë e mikeshës, Marianne Ihlen, kur ajo po dergjej në shtratin e vdekjes.

 “Epo, Marianne, ka ardhur një kohë kur ne jemi vërtetë shumë të plakur, trupat po na shpërbëhen, dhe unë mendoj se do të ndjek pas shumë shpejt.
Ta dish që jam kaq pranë pas teje, saqë po të zgjasësh dorën, do të më kapësh.
Dhe ta dish që të kam dashur gjithmonë për bukurinë dhe diturinë tënde, por nuk dua të them asgjë më shumë në lidhje me këtë sepse ti e di tashmë.
Tani, unë dua vetëm të të uroj një udhëtim shumë të mirë.
Mirupafshim mike vjetër.
Dashuri pa fund, shihemi rrugës“.

Një lamtumirë e shkurtër. Disa fjali. Por fjalë me një të tillë qartësi, thjeshtësi dhe bukuri.

Vetëm dy ditë më vonë, ajo humbi vetëdijen, dhe rrëshkiti drejt vdekjes./ObserverKult

Lexo më shumë:

VIDEO: LEONARD COHEN: DASHNIA E VËRTETË NUK LEN GJURMË ( TEKSTI I PËRKTHYER)

LEONARD COHEN: MIRUPAFSHIM MARIANË (TEKSTI DHE KËNGA)

The Official site : https://www.leonardcohen.com/