Letra e gjetur në xhepin e një ushtari të vrarë: Kur lufta të mbarojë, ne do të martohemi…

Letra e gjetur në xhepin e një ushtari të vrarë më 1939:

“Kur lufta të mbarojë, ne do të martohemi dhe toka do të rrisë lule si ti, dhe barku yt do të mbajë vajzën më të bukur në univers”.

*Burimi: Fotografitë që kanë bërë historinë