Luçie Miloti & Xhevdet Hafizi: Kur t’jemi bashkë ne të dy (teksti dhe kënga)

Meta gjith’ ditën’ë hijeve
s’e m’than në hije rri
etjen e shova krojeve
krojeve, ku pin ti.

E mira u raftë-o hijeve
q’i mujtën me m’fresku
si t’ja koft uji i krojeve
se etjen ma kan’ shu

Po t’jeni bashk ju të dy
do t’u shikojn’ me zili
e do t’ju flasin nër sy
sa duhemi un’ e ty

Po t’jemi bashk na të dy
do t’na shikjojnë me zili
e do t’na flasin nër sy
sa duhemi un’ e ti…

Sa herë bjen dielli majave
e muzgut rrug’ i l’shon
sa kandshëm ju thrret deleve
kur stanit nis e i l’shon

Besa u knaqa hijeve
gjith’ ditën gem e n’gem
kur zanin ja l’shoj deleve
e ti përgjigje më jep

Po t’jemi bashk na të dy
do t’na shikjojnë me zili
e do t’na flasin nër sy
sa duhemi un’ e ti…