Mahmud Dervish: Tani kur të zgjohesh, kujto

A vallëzove me engjëjt e vegjël
teksa ishe duke ëndërruar?

A të ndriçoi flutura
tek u dogj
në dritën e trëndafilit të përjetshëm?

A t’u shfaqën
fenikse të qarta.
a mos të thirrën në emër?

A e pe agimin
duke lindur nga gishtërinjtë
e njeriut që e dashuron?

A e preke ëndrrën me dorë?
Apo mbase e le ëndrrën që të ëndërrojë vetëm,
kur vure re mungesën tënde të befasishme?

Jo, assesi, kësisoj nuk flaken
ëndrrat e ëndërrimtarëve, pasi ata përvëlohen
duke e plotësuar jetën në ëndërr.

Më thuaj: si do ta kishe jetuar
ëndrrën tënde në një vend diku,
të të them se kush je!

Dhe tani
ndërsa zgjohesh kujto:
a i bëre keq ëndrrës sate?

Nëse po,
kujto
vallen e fundit të mjellmës!

Përktheu: Agron Islami

ObserverKult

—————–

Lexo edhe:

Mahmud Dervish: Asgjë nuk më pëlqen…