Martesa mund të presë, shkollimi jo!

Fragment nga romani “Një mijë diej vezulles” të Khaled Hosseini:

“Martesa mund të presë; shkollimi jo. Ti je një vajzë shumë, shumë e zgjuar. Kështu është me të vërtetë.
Ti mund të bëhesh çfarë të duash, Laila. Kaq gjë di për ty. Dhe di gjithashtu se, kur kjo luftë të marrë fund, Afganistani do të ketë nevojë si për gratë, ashtu edhe për burrat, për gratë ndoshta më shumë.
Sepse një shoqëri nuk ka shansë për sukses, nëse gratë e saj janë të pashkolluara. Nuk ka asnjë shansë.”/ ObserverKult