Më duaj për të mos më harruar…

Nga: Linda Marie Van Tassell


E butë si zefiri nuk do të fluturoja,
shpalosi velat e mia përmes qiellit,
më sill rrotull si piruetë,
më duaj për të mos më harruar.
bëje zemrën time të këndojë këndshëm nën zë,
notat më të ëmbla të melodisë së butë
Ti je të gjitha ëndrrat e mia të jetësuara
dhe çdo ëndërr është ëndërrim për ty.
Muzgu lëbardhet në një ditë të artë
nën dritën e diellit të rrezes sate,
rreze shafrani-e kaltër-rubin,
shkëlqen atje në në të gjitha ëndrrat e mia.
Ti je gjithçka që dashuria ime njeh,
trëndafili që dua të rritet gjithmonë,
unë jam lulja e dërguar për të thënë
dashuria jote është buqeta më e mirë e jetës.

Përktheu: Irena Dono