Asnjëherë mos i gjykoni njerëzit nga pamja fizike, nga ajo që veshin…

Foto ilustrim

Nga: Raffaella Frese

Asnjëherë mos i gjykoni njerëzit nga pamje fizike, nga ajo që veshin, nga ajo që e shihni.
Mësoni se veshja nuk të bën murg, dhe jo gjithçka që shkëlqen është me vlerë.

Mësoni të shikoni me të vërtetë para kujt jeni, pa u mashtruar nga pamja.
Një person i ashpër mund të jetë “i ndjeshëm” në zemër, ndoshta ka mure betoni të ngritur sepse lëndohet shumë herë.

Jo gjithmonë kush është i bukur jashtë është gjithashtu i bukur brenda.
Ka shumë kombinime.
Pas parzmoreve mund të gjeni pendë dhe pas pendëve do të gjeni forca të blinduara të forta.
Kupto, por gjëja më e rëndësishme është të dëgjosh dhe lexo shpirtin duke parë përtej.

———————————————————————————-

LEXO EDHE: Elona Caslli: Duart e ujshme të nënës sime

Duart e nënës sime disa herë bëhen të ujshme, aq të ujshme sa ti mendon se ajo sapo i ka larë. Djersiten aq shumë, sa kullojnë njësoj si një çezmë që nuk është mbyllur deri në fund.

Besova se me kalimin e viteve duart e saj do të thaheshin dhe nuk do të ishin më të ujshme. Besova se çezma do të ish mbyllur përgjithmonë, por më vonë kuptova se ka disa çezma që nuk mbyllen kurrë dhe pikojnë në përjetësi.

Mama ime ishte veç 15 vjeçe, kur në të gdhirë të një nate pranvere, pa prindërit e saj të varur me kokë poshtë. Pranë tyre qëndronin dy burra me shtat të madh që ulërinin- Ku i keni florinjtë?!

Pas çdo pyetje kishte një goditje. Gjaku kish mbuluar fytyrën e dy prindërve të varur me kokë poshtë dhe vajza e tyre rrinte e shtangur si një statujë dylli.

Vitet më pas vijuan me vuajtje, persekutim dhe përçmim, por ajo natë la një gjurmë të përhershme te nëna ime.

TEKSTIN E PLOTË MUND TA LEXONI KËTU