Mos lejo që njerëzit e ligë të njollosin shpirtin tënd…

Mos lejo që jeta me sfidat e saja dhe njerëzit me ligësinë e tyre, të njollosin shpirtin tënd.
Unë e shoh atë: të pastër, të thjeshtë… pozitiv, të mirë.
Duhet ta ruash dinjitetin në rrjedhën e këtij udhëtimi të dashur, të çmendur, të mahnitshëm që quajnë Jetë.

Çdo moment, çdo stinë, çdo vit do grumbullosh emocione, përvoja, dije.
Do rritesh, do kuptosh… do ëndërrosh!
Ti qëndro ashtu siç je, ruaje shpirtin tënd nga errësira e injorancës, nga poshtërsia e zilisë, nga errësira e koprracërisë.
Lexo, shkruaj, dhuro, buzëqesh, dashuro. Jeto!/ Anton Vanligh

ObserverKult


Lexo edhe:

“DUKE PRITUR GODONË” NA TREGON SE NJERIU JETON VETËM NJË HERË

Ai lindi në Dublin më 13 prill 1906 dhe ndërroi jetë në Paris më 22 dhjetor të vitit 1989. Dramaturgu i madh irlandez Samuel Beket ishte një nga personazhet më origjinalë të kohës në të cilën jetoi. Vepra e tij më e famshme “Duke pritur Godonë” u cilësua menjëherë një nga simbolet kryesore të teatrit absurd, një vepër origjinale dhe gati e pakrahasueshme, e cila ende sot ka shumë për të na mësuar.

Godoja i Beketit na mëson se pritja është e padobishme

Drama “Duke pritur Godonë”, e shkruar fillimisht në gjuhën frënge në vitin 1953, pastaj në anglisht në vitin 1955, është më e famshmja dhe më e diskutuara e Beket. Që në shfaqjen e parë në skenë, në të cilën Beket nuk ishte i pranishëm, pati shumë hipoteza në lidhje me kuptimin e saj…

Tekstin e plotë e gjeni duke klikuar KËTU