“Mos më thuaj asgjë, vetëm më duaj”, poezinë e Benedettit e lexon Engjëllusha Alla

Nëse një ditë më
sheh të trishtuar,
mos më thuaj asgjë,
vetëm më duaj.

Nëse më gjen
në vetminë e natës së errët,
mos më pyet për asgjë,
vetëm eja rri me mua.

Nëse ti më shikon
dhe unë nuk të shikoj,
mos mendo asgjë,
vetëm më kupto.

Nëse ajo që të mungon
është dashuria,
mos ki frikë,
më duaj.

Por nëse një ditë
nuk do t’më duash më,
mos më thuaj asgjë.

Vetë mos më harro.

Në shqip: Bajram Karabolli

*Titulli i origjinalit: “Nëse më sheh të trishtuar”

ObserverKult


Lexo edhe:

MARIO BENEDETTI: NË FILLIM QE HESHTJA…