Muharrem Qena: Për mue nuk lind dielli më (teksti dhe kënga)

O vendi im!
Të thërras unë me mall,
Këtu jetë më nep vetëm kjo kangë,
se anë e kand, kudo që kërkoj
pa si ty të dashtun nuk gjej.

Ku janë ato fusha, ku ato kaçuba
Vajza të bukura,
si n’vendin tim kund nuk ka.

I huaj jam!
Dashuni nuk kam
Për mue nuk lind dielli më

O vendi im!
Përbuzje ku s’ka,
si të lashë e dola në mërgim.

O Sharr o baba im,
Gërmi pushimi im,
Adriatiku im,
Tash vetëm po ju kujtoj.

ObserverKult

———————–

Nga po ky këngëtar:

Muharrem Qena: Lamtumirë ti e bukra vashë (teksti dhe kënga)