Në mes të lotëve, zbulova se brenda meje ishte një buzëqeshje e pamposhtur

Nga Albert Kamy:

“Në mes të urrejtjes, e zbulova se brenda meje ishte një dashuri e pamposhtur.
Në mes të lotëve, e zbulova se brenda meje ishte një buzëqeshje e pamposhtur.
Në mes të kaosit, e zbulova se brenda meje qëndron një qetësi e pamposhtur.
Përmes gjithë këtyre, e kuptova se… në mes të dimrit, brenda meje qëndron një verë e pamposhtur.
Dhe kjo më bën të lumtur, sepse pavarësisht se sa fuqishëm bota shtyn kundër meje, brenda meje, ekziston diçka më e fortë – diçka më e mirë, që e shtyn të eci përpara”

ObserverKult