Thënie nga Franklin: Nëse e dashuron jetën, mos e shpërdoro kohën…

Thënie nga Benjamin Franklin:

Ata që janë të aftë për justifikime, rrallëherë janë të aftë për gjë tjetër.

Kush ka durim mund të ketë ç’të dojë.

Tragjedia e jetës është se plakemi shumë herët dhe mësojmë shumë vonë.

Nëse e dashuron jetën, mos e shpërdoro kohën, pasi koha është substanca nga e cila përbëhet jeta.

Kush heq dorë nga liria për të pasur një siguri të përkohshme, nuk meriton as lirinë e as sigurinë.

Luftoji gjithnjë veset e tua, jeto në paqe me fqinjët e tu dhe bëj që çdo vit i ri të të gjejë më të mirë.

Zemra e një të çmenduri është në majën e gjuhës së tij, por gjuha e një të mençuri është në zemrën e tij.

ObserverKult