Coelho: Dashuria është si narkotik- bëheni i varur, i vjedhur, poshtëroheni…

Paulo Coelho:

Kam qenë i dashuruar më parë, është si narkotik. Në fillim, ajo e sjell euforinë e nënshtrimit të plotë. Ditën tjetër ju dëshironi edhe më shumë.
Ju ende nuk jeni i varur, por e pëlqeni atë ndjesi dhe mendoni se ende mund t’i kontrolloni gjërat. Ju mendoni 2 minuta për personin që e dashuroni dhe pastaj e harroni atë për 3 orë. Por pastaj ju mësoheni me atë person dhe filloni të jeni plotësisht i varur nga ai.
Tani ju për atë mendoni 3 orë dhe e harroni vetëm 2 minuta.
Nëse ajo nuk është atje, ju e ndjeni një varësi e cila nuk ka shërim. Dhe ashtu sikurse varësit të cilat ua vjedhin veten tuaj dhe ju poshtërojnë për ta arritur atë që kanë nevojë, edhe ju jeni në gjendje të bëni çdo gjë për dashurinë.

*Shkëputur nga “Buzë lumit Piedra u ula dhe lotova”, Paulo Coelho
ObserverKult