Për të gjetur miqësinë e vërtetë kapërcehet lumi, për të gjetur dashurinë e vërtetë deti!

Thënie për dashurinë nga Dritëro Agolli:

Dashuria nuk mësohet në kurse profesionale.

Për mua gruaja është një krijesë me rroba të endura prej bari, uji dhe ere.

Dashuria dhe arti nuk bëhen me urdhër, ashtu siç nuk bëhet me urdhër teshtima.

Dashuria është e para laureshë , që këndon në mëngjesin e rinisë sonë.

Për të gjetur miqësinë e vërtetë kapërcehet lumi, për të gjetur dashurinë e vërtetë deti .

Vetëm gjuha e muzikës, verës dhe dashurisë nuk ka nevojë të përkthehet.

Ai që e ndjek dashurinë dhe nuk e pushton , nuk plaket .

Dashuria e bën qiellin të vërtitet në kokë si portokall.

Dashuria deri më sot nuk njeh plan që të plotësohet qind për qind.

Burri është zbulues, gruaja mbrojtësja e zbulimeve.

Dashurinë e zmadhon fisnikëria dhe e zvogëlon meskiniteti.

Dashuria e parë është një provim për të hyrë në dashurinë e vërtetë./observerkult