Rruga më e gjatë për në varr është rruga e dashurisë…

Thënie të zgjedhura për dashurinë:

Ngrije urën e dashurisë deri në diell, vetëm ajo na lidh me jetën, vetëm ajo na lidh me njerëzit.
A.Podrimja

Dashuria është i vetmi pasion që nuk duron as të kaluarën, as të ardhmen.
Balzaku

Dashnorët në botë shohin vetëm veten, harrojnë se i shohin të tjerët.
Platoni

Kur dashuron, edhe majmuni të duket i bukur, kur nuk dashuron nuk të pëlqen as lulja lotos.
Kineze

Njerëzit më tepër mundohen për bukën dhe dashurinë.
Japoneze

Dashuria lind, jeton dhe vdes në sy.
Shekspiri

Çdo dashuri kalon, kurse mosmarrëveshjet mbesin përgjithmonë.
Dostojevski

Më duket se mund të dashurojnë shumë vetëm ata që dinë edhe të urrejnë shumë.
Cezari

Në qoftë se je njeri bëj dashuri, në qoftë se je lule bëhu mimozë.
Hygo

Të dua sepse më dhe dashurinë. E dua dashurinë sepse ma dhe ti.
Bodleri

Nga gjithë pasionet, dashuria është më e fuqishmja, ajo në të njëjtën kohë sulmon zemrën, kokën dhe vetëdijen.
Volteri

Dëshira dhe dashuria janë krahë për vepra të mëdha.
Gëte

Pas dashurisë nuk ka gjë tjetër, veç vdekjes.
Zola

Rruga më e gjatë për në varr është rrruga e dashurisë.
Spanjolle

Kur njeriu dashuron, dëshiron të bëj diçka, prandaj dëshiron të sakrifikojë, dëshiron të shërbejë.
Heminguei

Vetëm dashuria mund ta ndërtojë brenda një nate Murin Kinez.
Koreane

ObserverKult