Ditën që ike e kuptova se nuk do të të shihja më

Nga Juan Rulfo

Ditën që ike e kuptova se nuk do të të shikoja më. Ishe ngjyer në të kuq nga dielli i asaj buzëmbrëmjeje, nga ai muzg që kishte përgjakur tërë qiellin. Dhe po buzëqeshje. Lije pas një fshat për të cilin shumë herë më kishe thënë:
“E dua prej teje; por e urrej për çdo gjë tjetër, deri edhe pse kam lindur aty”.
Mendova: “Nuk do të kthehet më, nuk do të kthehet kurrë.”»

Nga romani “Pedro Páramo” (Murmurimat)

Në shqip: Bajram Karabolli

ObserverKult


Lexo edhe:

JUAN RULFO: DUHET TË ISHA UNË AJO QË DO TË PËRQAFONTE TY…