Euripidi: O, kurrë mos u lodh së punuari për atdhe…

ObserverKult ju sjell disa thënie të zgjedhura për atdheun:

Është kënaqësi dhe nder të vdesësh për atdhe! Edhe më kënaqësi është të jetosh për të
Horaci

Jo toka, por qielli është atdheu i njerëzve.
Gregory Nyssen

Atdheu është gjithnjë atje ku ka përparim.
Aristofani

O, kurrë mos u lodh për ndihmën që i jep atdheut.
Euripidi

Kush ka vdekur për atdhem nuk ka vdekur, por ka le.
Shqipe

Atdheu është aty ku është zemra.
Gaius Plinius Secundus

Një patriot duhet të jetë gjithmonë i gatshëm për ta mbrojtur atdheun nga qeveria e tij.
Edward Abbey

Ai që do vendin e vet, respekton edhe vendin e tjetrit.
Ulrich Fleischhauer

ObserverKult