Sergei Esenin: Mos më braktis…

Më jep dorën të shkruaj
Të marrë krahë mendimi.
Më jep pulsin e zemrës
Mos të ngrij trishtimi.

Më jep buzët e tua,
Puthjen ta jap unë
Eja, nxito hapat
Mos ke humbur udhë ?

Shkretetirë e borë, hëna farfurin
Vendi anembanë, dergjur në qefin
Dhe mështenkat qajnë, pyjeve pa jetë
Kush kështu ka vdekur?
Mos vallë unë vetë ?

Shqipëroi: Faslli Haliti