Thënie nga Sofokliu: Hapeni mendjen, para se ta hapni gojën

ObserverKult ua sjell disa thënie të zgjedhura të Sofokliut:

Të flasësh shumë është një gjë, të flasësh mirë është një tjetër.

Gëzimi më i madh është ai që nuk pritej.

Një fjalë e vetme na çliron nga pesha e dhimbjes- dashuria.

Askush nuk e do lajmëtarin që sjell lajme të këqija.

Nuk ka armik më të madh, se sa këshilla e keqe.

Bota është plot çudira, por çudia më e madhe nga të gjitha, është njeriu.

Hapeni mendjen, para se ta hapni gojën.

Koha e tregon njeriun e ndershëm, kurse të keqin e njeh për një ditë.

Asgjë nuk do të më bëjë të vuajë më shumë, se sa vdekja pa lavdi.

ObserverKult

LEXO EDHE: Thënie nga DiCaprio: Vetëm ti mund t’i ndryshosh situatat e tua, mos fajëso asnjë për to

Lexo edhe:

Aurela Gaçe: Hape veten ti…(teksti dhe kënga)

Hape veten ti,
dhe dashuro jetën,
vijmë në këtë botë vetëm,
hape veten ti…

Kur humb një dashuri,
nuk kthehet përsëri…

Ti nuk më sheh,
s’di a më njeh,
tek unë vetëm, dyshon,
një hije të mbulon.

Pse nuk e di,
inat ke në sy.
Më tremb kjo xhelozi,
kam ankth dhe drithëri.

Tekstin e plotë e gjeni KETU