Unë nuk u ngjaj dashnorëve të tu të tjerë, zonjëza ime

Nizar Qabbani

Nga: Nizar Qabbani

Unë nuk u ngjaj dashnorëve të tu të tjerë, zonjëza ime
Nëse ai tjetri do të të jap re
Unë do të të jap shi
Nëse ai do të të jap një fener
Unë do të të jap hënën
Nëse ai do të të jap një degë
Unë do të të jap pemën
Nëse një tjetër do të të jap një anije
Unë do të të jap udhëtimin.

Përzgjodhi dhe përktheu: Enkeleda Suti

ObserverKult


Lexo edhe:


NIZAR QABBANI: MË MËSO, SI TA SHOH DASHURINË PAS TË DYZETAVE…