Unë mundem me ecë ngadale, por kurrë s’kam me u kthy prapa…

“Unë mundem me ecë ngadale, por kurrë s’kam me u kthy prapa…”, ishte motoja e Philippe Petit.
Fiksimi i Philippe Petit për kullat binjake lindi ndërsa priste radhën tek dentisti, atëherë kur kullat ishin ende vetëm një draft i botuar në një revistë.
Gjashtë vitet e ardhshme, Philippe i kaloi duke perfeksionuar aftësitë e tij si akrobat.
Në fund, me ndihmën e miqve, duke përdorur hark dhe shigjetë për të fiksuar kabllin midis dy kullave, në 7 gusht, 1974 Philippe hodhi hapin e tij të parë mbi telin që shtrihej në zbrazëti.
Në 417 m lartësi, pa pajime apo mjete sigurie, Philippe eci para dhe mbrapa me radhë për 45 minuta.
Nuk e bëri vetëm një herë, por plot tetë herë. / ObserverKult