Vaçe Zela: Më ka zënë meraku (teksti dhe kënga)

Më ka zënë meraku,
 me një cucë matjane,
moj lule zambaku,
moj vetullë gajtane.

Fol, o fol me gojë
lule malësore,
o moj, cucë matjane,
zemrën se ç’ma more.

Besën kur ta dhash, moj,
fjalën se të du,
ditën kur t’i pashë, moj,
njata sytë e shkrumë.

Fol, o fol me gojë
lule malësore,
o moj, cucë matjane,
zemrën se ç’ma more.