Adem Gashi: Atdhedashuri

vendi im është republikë e lirë
një vend i vogël
kë dua e takoj në një çast në një orë në një ditë
madje edhe ata që s’i dua
që i njoh e s’i njoh që më njohin e s’më njohin
mua

prandaj është aq i madh
sa më bën ta dua pafundësisht
me të gjitha fëlligështitë

se kam dhe dikë brenda tij
që dashurisht ma mbjell atdhedashurinë