reklamë

Debatet në mbledhjen me Ramiz Alinë/Dritëro Agolli: Veprat më të mira të Kadaresë, janë...

Nga Dashnor Kaloçi Memorie.al publikon disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qendror i Shtetit në Tiranë...

Pesë fakte për piramidat e Egjiptit, që mund të jenë prova e teknologjive të...

Madhësia e gurëve, sistemi i tuneleve, rreshtimi me yjet… dhe misteri i diçkaje që mungon në majë të Piramidës së Madhe

Suzana Lubonja: Nga dashuria e Palit me Zerina Kuken te Françesk Radi me Teftën....

Në përgjithësi, urat kanë marrë famë edhe për ngjarjet që mbartin e kanë përcjellë në shekuj. Bëhen intriguese, kur pas tyre...

Ura e harruar e Zogut, një shekull histori…

Prej tridhjetë vjetësh, Ura e Zogut nuk është më funksionale. Vitit 1999, do...

Vdekja e Skënderbeut, sipas legjendave të popullit

Brizida Gjikondi Përgjatë viteve 1967-1968, me rastin e 500-vjetorit të vdekjes së Gjergj Kastriotit-Skënderbeut, në shtypin shqiptar, historianët, akademikët...
reklamë