reklamë

Mihai Eminesku: Pse vdiqe, o engjëll…

Pse vdiqe o engjëll, nga Mihai Eminesku Një llambë e zbrazët në varrin e shenjtë,Një tingull kambane në orën e shenjtë,Një ëndërr që flatrat në...
Ahmet Selmani: Vjedhja e luleve të parajsës

Ahmet Selmani: Rituali i zgjimit…

Ju ftojmë të lexoni poezinë "Rituali i zgjimit (ose zoti i dritës)" të shkrimtarit, Ahmet Selmani! Asgjë s’bëjnë vetminë e agullimësveç e kap diellin me...

Mahmud Dervish: A e ke njohur dashurinë ndonjëherë?

Ai/Ajo dhe dashuriaAjo: A e ke njohur dashurinë ndonjëherë?Ai: Kur vjen dimri më kaplon një pasionnë lidhje me një gjë që mungon. Ia shtojnjë...

Pablo Neruda: A do të kthehesh, apo do të më lësh të vdes?

Poezi nga Pablo Neruda Mos rri larg meje, qoftë edhe për një ditë, sepse,sepse nuk di si të ta them: e gjatë është ditadhe unë...

Jaime Sabines: Jam i dërrmuar… ti nuk po vjen…

E kuptoj se më mungondhe se të kërkoj mes njerëzve, mes zhurmës,por gjithçka është e kotë.Kur ngelem vetëmmë i vetmuar ngelemgjithandej i vetëm, tek...
reklamë