reklamë

Umberto Eco: Si mund të përkthehet Joyce

Nga Umberto Eco Sipas meje, nuk mund të përkthehet Joyce nëse nuk lë të ndihet në njëfarë mënyre stili i mendimit irlandez, humori dublinas, edhe...

Shumica gabojnë/ Zotëriu apo zotëria? Ja si duhet të shkruhet…

Nga Ilmi Rexhepi E dëgjoni shpesh, sidomos gjatë mbledhjeve të kuvendit, të thuhet "ai zotëriu".Mua ma prish fort leximin kur shoh të shkruar para emrit...

Petrit Ruka: Shkolla magjike e folklorit për poezinë

Nga Petrit Ruka (Mos u nis për udhë, po nuk kalove nga kjo shkollë...) Shkolla e parë estetike e çdo poeti drejt letërsisë është pa asnjë...
platoni

Platoni: Vetëm ata që dashurojnë janë të gatshëm të vdesin për të tjerët…

Platoni lindi rreth vitit 427 p.e.s dhe vdiq në vitin 347 p.e.s. Ishte i biri i Aristonit dhe Periktionisës, kishte dy vëllezër, Glaykonin dhe...

Profesor Jup Kastrati-kujtesa e thellë e historisë së qytetërimit shqiptar

(Në 100-vjetorin e lindjes)Shkruan: Begzad BaliuNjë vit më parë, profesor Jup Kastrati, i ulur jo në tavolinën e punës shkencore po në një shtrat...
reklamë