Argëzon Sulejmani: Hija

argezon

Qenka rritur fiku
I mbjellë para ca motesh
Dhe këtë nuk e paskam
Vënë re
As kur me gjethen e tij
Mund të mbulohesha adamçe
As kur shtati i tij
Më kishte tejkaluar plepçe
As në rastin kur më kishte
Joshur mëkatisht me zemrën e kuqe
Veç sot e kuptova sa
Qenka rritur fiku
Sot kur hija e tij
Ishte bërë ishull buzë diellnajës
Bënte vapë gushti dhe
Kjo oazë mejtimesh
Ma bëri të ditur sërishmi se
Vonesat gjithnjë
Të lënë në hije.

ObserverKult