Arshi Pipa letër Martin Camajt: Je zemëruar, se nuk kam shkruar për librin tënd?

“Je zemëruar se nuk kam shkruar për librin tënd dhe nuk po vjen në konferencë për Kosovën”? – Letra ku Arshi Pipa përplaset me Martin Camajn.

Studiuesi Parid Turdiu ka publikuar kohë më parë një letër të rrallë, që Arshi Pipa ia dërgonte Martin Camajt, më 24 shtator 1982.

Nëpër rreshta kuptohet qartë, se marrëdhëniet mes dy njerëzve të letrave ishte lëkundur.

Bëhet fjalë për një konferencë ndërkombëtare për Kosovën, ku Martin Camaj kishte refuzuar të marrë pjesë.

Për këtë arsye, Arshi Pipa i shkruan këtë një letër me nota jo shumë miqësore… Nga çfarë shkruhet më poshtë, kuptohet se arsyeja mes të dyve është personale.

ObserverKult

Lexo edhe:

ARSHI PIPA: KRITIKA ASHT SHÊJI I MENDJES SË PJEKUN

N’art e ndër letra, në shkencë e në filosofi, e deri në fé, kritíka asht baza e çdo ndërtimi të sigurtë.

Kritika asht shêji i mendjes së pjekun.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult