Artan Gjyzel Hasani: Njerëz nuk ka më…

artan gjyzel hasani

Poezi nga Artan Gjyzel Hasani

…mbaruan si biletat në koncerte…

statuja dylli jemi bërë prej kohësh
na shkrijnë siç duan
dhe ne ngrijmë në forma të parrezikshme
pa ëndrra dhe qëllime
në qytetin e tyre të paudhë ka rënë qetësia
kalimtarët e fundit ishim ne…

tashmë jemi të gjithë në skenë
dhe me sytë pa jetë shohim njëri tjetrin
shfaqjet moderne bëhen në vitrina
nuk kanë nevojë për spektatorë
por vetëm për pasqyra
që për sjellje të mirë na i fal regjia
ku ne kemi frikë të kërkojmë veten
dhe të lumtur që nuk e gjejmë
duartrokasim sa herë që na blejnë
ata që na kanë shitur…


Artan Gjyzel Hasani

PYETËSORI I PRUSTIT: ARTAN GJYZEL HASANI

Këtë javë Pyetësorit të Prustit i përgjigjet shkrimtari Artan Gjyzel Hasani.

Cila është ideja e juaj për lumturinë e përkryer?
Unë nuk besoj te lumturia, aq më pak te përkryerja e saj. Në një arsyetim ideal, lumturia e përkryer do të ishte ajo gjëndje ku njerëzit i japin mundësi njëri tjetrit të jenë vetvetja pa asnjë kusht.

Cila është frika juaj më e madhe?
Lartësitë, por jo fluturimet.

Cilin person të gjallë e admironi më së shumti?
Njeriun që dua.

Cili është personaliteti historik më të cilin do të dëshironit të identifikoheshit?
Asnjëri.

Cili është tipari i juaj që nuk e pëlqeni?
Gjykimi i vetes.
 
Cili është tipari të cilin nuk e pëlqeni tek të tjerët?
Mosmirënjohja….

Tekstin e plotë e gjeni KËTU

Lexo edhe:

ARTAN GJYZEL HASANI: TY DO TË TË PLASË E QESHURA NË FUNERALIN TIM…

ty do të të plasë e qeshura
në funeralin tim

dhe po atë natë mbi krevatin tuaj bashkëshortor
në seks do kërkosh të harrohesh
të ngushëllohesh që akoma jeton
në këtë botë të huaj
ku njeriu më i vjetër
prej shekujsh vdes çdo muaj…

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult